AEDES ARS KIT DE CONSTRUCTIE STONEHENGE

201,00 RON
Precomanda

Durata de livrare: 2-3 zile lucratoare

Cod Produs: AE1268 Ai nevoie de ajutor? 021.314.09.35 / 0723.398.390
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)

Monumentul și istoria sa

Stonehenge este alcătuită din blocuri mari de piatră distribuite în patru cercuri concentrice. Exteriorul, de treizeci de metri în diametru, este format din pietre dreptunghiulare de gresie, care, inițial, au fost încoronate de căptușeli, de asemenea din piatră, fiind astăzi doar șapte în loc. În interiorul acestui rând exterior se află un alt cerc de blocuri mai mici de gresie albastră. Aceasta cuprinde o structură în formă de potcoavă, construită din pietre de gresie de aceeași culoare. În interiorul său rămâne o placă de gresie micaceos cunoscută sub numele de "Altarul".

Întregul complex este înconjurat de un șanț circular care are o diametru de 104 m. În acest spațiu există o terasă cu 56 de gropi cunoscute sub numele de "găuri Aubrey". Este compus dintr-un cerc mare de megalite mari, a cărui construcție datează în jurul anului 2500 î.Hr. C. Cercul nisipului care înconjoară megalitele este considerat cea mai veche parte a monumentului datând din jurul anului 3100 î.Hr. C.

La început, a fost un monument circular de caracter ritual, înconjurat de o pantă și un șanț, într-un mod similar cu multe altele situate în sudul Angliei.
În cele din urmă, monumentul a preluat aspectul actual, pentru care au fost transportate 32 de blocuri de gresie din Munții Preseli în sud-vestul Țării Galilor, iar piatra "Altarului" a fost adusă dintr-o regiune în apropiere de Milford Haven.

Stonehenge făcea parte dintr-un complex mare, care cuprindea cercuri de piatră și lemn și căi de ceremonie. Excavațiile realizate de proiectul Stonehenge Riverside ne-au permis să găsim foarte aproape de Stonehenge , o așezare de aproximativ o mie de case. Conform dovezilor găsite, aceste case au fost folosite doar câteva zile pe an și nu era un sat locuit permanent.   

Scopul construcției acestui mare monument este necunoscut, dar se presupune că este folosit ca un templu religios, monument funerar sau observator astronomic care a servit la prezicerea anotimpurilor.

La solstițiul de vară, soarele a trecut chiar pe axa construcției, ceea ce sugerează că constructorii aveau cunoștințe despre astronomie.

Au fost găsite 240 de înmormântări ale rămășițelor umane incinerate anterior, datate între anii 3030 și 2340 a. C. Având în vedere numărul mic de înmormântări pe o perioadă atât de lungă, se estimează că nu este un cimitir pentru majoritatea celor morți, ci pentru anumiți oameni aleși. Pentru păgânii, piatra era simbolul „etern“, a servit pentru a marca sau a delimita punctele energetice pământești (telurice) și la casa spiritelor elementare.

Deci, Stonehenge ar fi putut fi folosit în ceremoniile religioase de cult pentru morți și viață.

Stonehenge a fost unul dintre nominalizații la concursul "Cele șapte minuni ale lumii", însă nu a fost ales.

 

 

Achizitionati setul si bucurati-va de proiectul dumneavoastra alaturi de cei dragi!

 

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!